Wednesday, December 28, 2016

Tentang Kita

Selamat pengantin baru selamat tinggal 2016 selamat datang 2017...

Tempahan dan pertanyaan sila hubungi 019-6502783.TQ

Saturday, December 10, 2016

Promo Di Majlis Perkahwinan

Boleh Karaoke sambil makan ice cream Umaira, tempahan boleh hubungi directly 017-7208100 (Yatie) atau 012-7557387 (Ita) di area Ulu Tiram Johor Baharu. Bernyanyi menghibur menceria suasana majlis boleh hubungi Dj Retro Ledang di talian 012-3115564 (Aziz). Tahniah kepada Iqa dan pasangan...selamat pengantin baru. Save 019-6502783 untuk tempahan perkhidamtan fotografi dan perkahwinan. TQ

Sunday, November 6, 2016

Promo Untuk Kawan

Untuk tempahan aiskrim buatan malaysia ini dia saya share. Cikgu2 yang buat ni...
adik-adik yang bermain parit...soryyyy terlupa nak update ni yang tertinggal. Nah, janji dah dikota!

save date dengan nombor ni 019-650 2783.

Thursday, November 3, 2016

Majlis Pengantin


 Untuk mak andam Melissa...
ini untuk persembahan kumpulan pencak silat
dan ini untuk kumpulan kompang pengantin...
yang last ni untuk pengantin...

Save dulu nombor telefonnya tu...019-650 2783


Thursday, October 27, 2016

Tuesday, October 18, 2016

Edit Gambar Kahwin

Edit gambar dari fail JPEG lebih mencabar berbanding edit fail RAW. Walau bagaimana pun, storage yang besar diperlukan bagi menyimpan data2 RAW. Solusi mudah tetapi perlu membuat langkah kerja satu persatu melalui Photoshop software dan, fail JPEG dapat mengurangkan penggunaan storage. Edit gambar sangat memerlukan kesabaran yang tinggi bagi menyempurnakan album perkahwinan. Ada kelas photoshop saya sediakan untuk siapa2 yang berminat. Hubungi saya dan bawa macbook kalian.

maklumat lanjut sila hubungi : 019-650 2783

Sunday, October 16, 2016

Thursday, September 22, 2016

MALAM BAKAT ANGGUN

Malam Bakat Anggun
       25.Dec.2016
Hotel Pelangi Muar
        8.00malam
 
Malam Bakat Anggun di anjur kan oleh Shanz Hospitality merangkap Event Planner dan Wedding Planner Anggun Ratu Bridal.
Bertujuan malam mesra anggun bersama MUA Malaysia yg baru dan tidak lebih dari 10tahun menceburi di dalam bidang tatarias solekan dan ingin mengetengah kan bakat serta membina keyakinan diri menatarias si anggun dalam Contest Catwalk N Beauty dari umur 5tahun sehingga 55tahun.Juga terbuka kepada semua bangsa di Malaysia.
Syarat dan penyertaan Contest Catwalk N  Beauty ini terbahagi kepada 4 katergori
Kategori pertama:Princess 5thn- 12thn(Tema Kostume Cartoon)
Kategori kedua:Diva 17thn - 24thn(Tema Kebaya Nyonya)
Kategori ketiga:Beauty Mama 26thn ke atas (Tema Pakaian Tradisional Malaysia)
Kategori ke empat:Beauty Grandma 45thun ke atas(Tema Arabian Elegant Merah Hitam)

Syarat penyertaan hanya kepada kategori 2,3 dan 4shj:syarat sah pembelian kosmetik rm50 ke atas dalam satu resit.
Yuran penyertaan untuk peserta Catwalk Beauty Contest Kategori Pertama:RM100 berserta makan malam
Yuran penyertaan untuk peserta Catwalk Beauty Contest Kategori Kedua,Ketiga dan ke Empat:RM150 berserta makan malam
Yuran Penyertaan Barisan Mua Malaysia:RM150 beserta makan malam

Hadiah Kategori Princess Costume Tercantik RM150 hamper,sijil dan trofi
Hadiah Kategori Princess Catwalk Terbaik RM150 hamper,sijil dan trofi.saguhati kepada semua peserta.

Hadiah Kategori Diva Kebaya Nyonya Tercantik RM150 dan hamper
Hadiah Kategori Diva Catwalk&Make Up Terbaik RM150 dan hamper.saguhati kepada semua peserta.Hadiah keseluruhan Juara Diva RM250 trofi serta sijil penyertaan dan MUA RM500 trofi dan sijil penyertaan.

Hadiah Kategori Beauty Mama Pakaian Tradisi Tercantik RM150 dan trofi 
Hadiah Kategori Mama Beauty Catwalk&Make Up Terbaik RM150 dan trofi.saguhati kepada semua peserta.Hadiah keseluruhan Juara Beauty Mama RM250 trofi serta sijil penyertaan dan MUA RM500 trofi dan sijil penyertaan.

Hadiah Kategori Beauty Grandma Pakaian Bertema kan Arabian Tercantik RM150 dan trofi
Hadiah Kategori Beauty Grandma Catwalk&MakeUp Terbaik RM150 dan trofi.saguhati kepada semua peserta.Hadiah keseluruhan Juara Beauty Grandma Rm250 trofi serta sijil penyertaan dan MUA RM500 trofi dan sijil penyertaan.

KEPADA BARISAN MUA TEMA WARNA  PAKAIAN HANYA BERWARNA HITAM DAN PUTIH SHJ.YANG PENTING JUGA ANDA SEMUA MESTI JUGA DALAM KATEGORI ANGGUN.


BARISAN MUA MASING2 MENGIRINGI SI ANGGUN JELITA YANG TELAH DI NOBAT KAN SEBAGAI TOP 5.DAN AKAN DI BERI KAN SETIAP SEORANG SATU SOALAN KEPADA MUA DAN SI ANGGUN TENTANG DUNIA KECANTIKAN JUGA SOLEKAN.
 


  KEPADA HADIRIN YANG INGIN TURUT SERTA MEMERIAH KAN MAJLIS MALAM BAKAT ANGGUN INI BAYARAN UNTUK DEWASA RM50 DAN KANAK KANAK RM25 DARI UMUR 7TAHUN HINGGA 12TAHUN
SYARAT BERPAKAIAN KEPADA LELAKI HENDAK LAH KEMAS BERKEMEJA DAN BERKOLAR DAN PEREMPUAN HENDAK LAH SOPAN DAN TIDAK BERSKIRT DAN TIDAK BERSELUAR PENDEK


UNTUK PERTANYAAN LANJUT 
SILA HUBUNGI@WHATSAPP KE 01121648758(HANIE)
 
    TERIMA KASIH

Tuesday, August 30, 2016

Jurugambar Perkahwinan Johor Malaysia

Dapatkan harga perkhidmatan terbaik dari kami untuk majlis perkahwinan anda. Kami ada Andaman, Pelamin untuk majlis perkahwinan dan majlis bertunang. Kalian boleh pilih yang sesuai mengikut kemampuan dan citarasa tersendiri atau kami pilihkan anda yang sedondon dan sepadan kerana kami adalah pakar perunding visual dan imej. Terbuka untuk bulan November dan Disember 2016 bermula sekarang!
Jurugambar perkahwinan Malaysia. Untuk keterangan dan maklumat serta tempahan perkhidmatan sila hubungi talian baru kami di:
019-650 2783

Tuesday, August 9, 2016

Jurugambar Perkahwinan Malaysia

Jurugambar perkahwinan Malaysia. Untuk keterangan dan maklumat serta tempahan perkhidmatan sila hubungi talian baru kami di:
019-650 2783

Sunday, July 31, 2016

Yusrina&Zaideen


Untuk pertanyaan dan tempahan jurugambar perkahwinan malaysia hubungi kami di talian :
019-650 2783

Tuesday, July 12, 2016

Cinta Usia Jiwa

Untuk tempahan perkhidmatan album perkahwinan , editing foto kahwin, jurugambar perkahwinan dan apa saja berkaitan majlis perkahwinan sila hubungi :
019-650 2783

Wednesday, June 1, 2016

Diari Foto & Video Perkahwinan

Untuk tempahan dan pertanyaan berkaitan perkahwinan sila hubungi:
019-650 2783

Wednesday, May 11, 2016

Saturday, May 7, 2016

Memory Masjid Maharaniku

Untuk tempahan fotografi perkahwinan Whatsapp @ WeChat  di talian 019-650 2783. TQ

Wednesday, May 4, 2016

HafizLoveAtiqah




Untuk maklumat lanjut berkaitan fotografi perkahwinan sila Whatsapp @ WeChat : 019-650 2783. For more information please Whatsapp @ WeChat : 019-650 2783. TQ

Thursday, April 21, 2016

Tuesday, April 19, 2016

Sunday, April 17, 2016

The Wedding Logs


Buat pertama kali dalam 10 tahun perkhidmatan fotografi perkahwinan kami membuat penghijrahan brand perkhidmatan kali ini. Pengalaman 10 tahun ini kami tempuhi dengan pelbagai suka dan duka menempuh dunia perniagaan dalam dunia foto, album, printing, rekaan album dan juga pelbagai majlis keraian. Sudah cukup banyak rencah asam garam yang kami lalui dan ianya memberi inspirasi yang sangat bermakna dalam meneruskan kerjaya sebagai jurugambar perkahwinan. Sejarah bermula 10 tahun dahulu dengan tertubuhnya group rekagrafik yang bermula operasi dengan domain rekagrafik.com. Kemudian kami berpindah ke domain rekagrafik.net sebelum terciptanya blog ini dengan nama yang cukup sinonim dengan bandar Muar. Asas utama kami ialah memperkenalkan perkhidmatan kami bermula dari bandar yang terkenal dengan mee bandung iaitu Muar, dan kami tambah dengan sirehjunjung atas alasan ianya berkaitan dengan perkahwinan. Maka, meebandungsirehjunjung adalah membawa maksud Muar dan perkahwinan. Itulah antara serba sedikit sejarah awal terciptanya blog ini. Permulaan kerjaya dengan 2 orang jurugambar kemudian kami tambah lagi menjadi 5 jurugambar. Jatuh bangun kami ketika berada dalam perjalanan hanya Allah saja yang tahu tetapi kami tetap meneruskan kerjaya ini atas alasan minat kami yang mendalam dalam pembikinan album perkahwinan. Di pertengahan kemuncak kejayaan kami adat jatuh bangun itu sudah tegar jadi kami tetap bersemangat meneruskan walaupun ahli kumpulan kami berkurangan dari tahun ke tahun…

Kemudian…kami jual syarikat kami kepada seorang rakan yang juga jurugambar yang berpusat di Kuala Lumpur dengan harga yang sangat murah. Kami lantik rakan kami menjadi ketua dalam group dan beliau mengorak langkah lebih jauh. Kini kami kembali dengan 4 tenaga kerja yang terlatih dalam perkhidmatan kami. Semoga usaha beliau dipermudahkan. Kepada semua yang sering datang ke blog ini terima kasih kami ucapkan dan kami hargai semua pelanggan yang pertama hinggalah ke hari ini.

Founder
WeChat @ Whatsapp : 019-650 2783

Wednesday, April 13, 2016

Tahun Pertama

Dah lama nam share gambar ni cuma tak sempat-sempat lagi nak siapkan hatta DVD pun belum lagi terserah. Bard…Ekin, tahniah untuk kalian. Tempat kita adakan sesi photoshoot tu sudah setahun aku tak pijakkan kaki… Tak sangka ada buaya rupanya disitu. (", apa pun. terima kasih pada monyet yang bergayut. Yang sanggup memeluk tiang seri hahahahaha kelakar bersaksi sang awek manis pula tu. Oklah Bardddd…sorry lambat send all. Tak leh sabar dah ni.


Ini tahun pertama kita. Banyak lagi tahun2 yang kita akan lalui sendirian. Kita kena kuat…kita kena terus berdiri.

Founder
WeChat @ Whatsapp : 019-650 2783

Wednesday, April 6, 2016

Bersaksi Bulan Dan Bintang

Selesai sudah upacara angkat sumpah…bersaksi bulan dan bintang kite bermegah...Cahaya mentari menerangi dunia cinta dalam hangat yang terus membara…Tahniah kasih tahniah sayang, Moga-moga beroleh apa yang dicari. Amin…

Nota semalam
Warong kopi cinta



Ini sebahagian dari album mockup yang kulakar untuk mereka. covernya itu tidak aku paparkan yang sudah siap sepenuhnya ianya hanya 50 percent untuk dilihat. Heh, kawan ini dalam album susunnya kemas. Bukan sembarangan untuk aku hias. Banyak tugasnya perlu aku teliti sebelum hingga aku puas hati. Nah sekarang mari datang, sini kemari kamooo. (",

Founder
WeChat @ Whatsapp : 019-650 2783

Saturday, April 2, 2016

Tetamu Bertamu

Selamat datang tamuku..selamat singgah diteratak tempatku, Selamat bercanda disini semoga kalian berasa aman menikmati. Kami sambut kalian dengan ramah..kami raikan kalian dengan tamah. Rasalah masakan yang kami sediakan sebagai hidangan istimewa. Ianya tidak terdapat diluar sana kerna ianya hanya ada di hutan ini. Nanti kalian pulang bawalah kenangan…yang dapat kalian simpan sebagai memori indah bersama kami disini…Aku gembira menyambut kamu bertamu lagi.









Tok Ampai
Port Dickson

WeChat @ Whatsapp : 019-650 2783