Thursday, December 27, 2012

Wahyudi Dan Zana

Assalammualaikum para pelayar sekalian. Maaf telah agak lama saya tidak update sebarang berita dari meebandungsirehjunjung, almaklumlah jika tiada tempahan fotografi perkahwinan musim cuti sekolah saya telah mula sibuk dengan sesi fotografi produk di rumah saje. Sementara kerja2 editing foto2 pengantin saya sibuk juga mengedit foto2 produk. Alhamdulillah rezeki itu Allah yang punya. Ada lagi satu blog yang perlu saya siapkan dan ada juga bantuan yang perlu saya hulurkan kepada salah seorang jurugambar perempuan yang kini telah mula beraksi kembali. Beberapa hari saja lagi kita akan melangkah ke tahun 2013 dan tahun ini adalah tahun pembebasaan mutlak dari segala segi, ekonomi, kepemimpinan, sosial dan hubungan juga tidak lupa kekuatan dalaman. Semua ini dirangkum dalam satu misi yang baru, yang lebih cerah, yang lebih telus, dan yang pastinya fenomena REFORMASI pasti berlaku di mana2 sahaja didunia ini. Tahniah kepada yang berjaya dalam peperiksaan yang sudah dan anda berhak memilikinya! Sebelum tirai 2012 saya tutup, hari ini saya update sepasang mempelai yang baru saja mendirikan rumahtangga iaitu Tuan Mohd Mahyudi serta pasangan hatinya Rozana. Majlis ini penuh meriah dengan adab sopan hiburan dari Najah Edutainment iaitu merangkap DJ hiburan muslimin dan muslimah. Bagus! ianya satu yang sangat2 baik disisi agama kerana kita tidak leka dan lalai berkaraoke tak tentu pasal kan... Dan juga saya sempat bertemu dengan videographer KL bernama Tuan Faisals. Orangnya bagus dan berdidikasi dalam menjalankan tugas. Banyak informasi yang dikongsikan ketika masa terluang. Tahniah, Tahniah dan Tahniah...Itu saja perkataaan yang terbaik untuk semua dan untuk tahun 2013 yang bakal menjelma sekejap lagi....

Photographer
Art and Designer
Potrait Skecthing and Painting
wanzs : 0196502783
kamarulazuan@gmail.com
www.facebook.com/rekagrafik 

Sunday, October 28, 2012

WOW! V1

Yang dinantikan telah tiba! Kini kami dengan rasminya memberikan penjimatan kadar terbaik dari rekagrafik studio. Inbox kepada kami dan tempahlah sekarang!!! Anda mungkin berpeluang menikmati kadar penjimatan 30% sepanjang tahun 2013??? MENARIK BUKAN!? Jangan lepaskan peluang keemasan ini dan tempahlah sekarang dan dapatkan BOUCER WOW V1 selepas membuat tempahan. Harus diingat ianya TERHAD maka rebutlah peluang ini dengan menjadi pelanggan yang terawal mendapat penjimatan sehingga akhir tahun 2013, SIAPA CEPAT DIA DAPAT , YANG LAMBAT KERUGIAN!

Photographer
Art and Designer
Potrait Skecthing and Painting
wanzs : 0196502783
kamarulazuan@gmail.com
www.facebook.com/rekagrafik 



Saturday, October 20, 2012

Maz LITTLE Shop

Sementara menunggu saya mengedit gambar pengantin mari kita menjenguk kedai baru Maz LITTLE Shop yang baru sahaja dibrasmikan pada 20hb 10 2012 ini. Saya dan isteri serta anak turut datang memeriahkan suasana dihari tersebut. Tahniah kepada Pn. Mazni kerana telah berjaya mencapai cita2 membuka sendiri perniagaan pakaian ibu dan anak. JOM ramai2 datang ke kedai Maz LITTLE Shop yang terletak di Jalan Taming Sari Melaka. Atau anda boleh mencari Maz LITTLE Shop di FB http://www.facebook.com/MazLittleShop. Kepada semua yang selalu melawat saya di meebandungsirehjunjung...Terimakasih kerana andalah peminat setia saya huhu. Benci aku rindu ye?? (",   Oklah sehingga berjumpa lagi esok lusa dalam fotografi pula.

Thursday, October 4, 2012

Guru2 Sekolah Tengku Mahmud Iskandar


Sudah 5 tahun saya menjadi jurugambar untuk acara pilihan dari STMI. Hari ini saya paparkan foto kumpulan guru2 sekolah ini untuk tatapan semua sebagai  selingan di blog ini. Ianya berikutan majlis persaraan Pn. Hjh Fatimah sebagai pengetua di sekolah ini. Terima kasih kepada engetua Hjh Fatimah, kepada Cikgu Rohaya, Cikgu Farah dan juga Cikgu Fahmie atas jemputan ini. Tidak ketinggalan kepada semua guru2 yang terlibat dalam proses mahupun fotografi yang berlangsung kerana telah menjayakan sesi kali ini. InshaAllah ada waktu lain kita berjumpa lagi...

Monday, September 10, 2012

Tahniah buat Afiqah dan Asyraf yang telahpun selamat diijabqabulkan seminggu selepas Siti Najwa iaitu jurusolek andaman kesuma berkahwin. Ketika majlis pertunangan dulu pun saya yang jadi jurugambar mereka dan kini saya sempurnakan majlis perkahwinan mereka dengan menjadi jurugambar juga hahaha. Apapun tahniah Afiqah dan Asyraf dan juga terima kasih sebab suka dengan gambar2 saya...Sebahagian daripada gambar2 ni ada di FB pages so ringan2kanlah tangan utk klik kesana key!



Photographer
Art and Designer
Potrait Skecthing and Painting
wanzs : 0196502783
kamarulazuan@gmail.com
www.facebook.com/rekagrafik 

Tuesday, September 4, 2012

Najwa Dan Mahyuddin

Kini berlalu sudah bulan Syawal bakal berakhir..dan sementelah itu juga saya sibuk melayan tetamu dan kerja2 fotografi, menghadiri majlis terbuka dan sebagainya. Khusus untuk Najwa dan Mahyuddin kini sempatlah kiranya saya paparkan foto perkahwinan mereka berdua...Tahniah dari saya dan teman2. Acara bermula pada hari raya ke 3 dan majlis bermula pada hari raya ke 4. Alhmadulillah cuaca sangat menyenangkan kerja saya dan teman2. Sekali lagi tahniah dan ucapan selamat pengantin baru buat kalian berdua.




 Photographer
Art and Designer
Potrait Skecthing and Painting
wanzs : 0196502783
kamarulazuan@gmail.com
www.facebook.com/rekagrafik  

Saturday, August 18, 2012

Salam Lebaran Salam Kemesraan


Terima kasih kerana masih disini. Sudah sampai masa Ramadhan pergi meninggalkan saya dan saudara entah ada entah kan tidak di tahun hadapan, mudah2an berjumpa kelak yang diharapkan..Aminnn...AllahukAkhbar AllahuAkhbar AllahuAkhbar!...Dengan ini saya mengucapkan selamat menyambut Aidilfitri kepada sel;uruh warga maya yang melawat saya disini dan kepada semua pengantin yang telah menempah saya dan rakan2..Maaf zahir batin dari kami. Kami akan mula beroperasi seperti biasa pada hari raya ke 3 InshaAllah...Dan..untuk kali ini dan seterusnya yang mendatang saya akan update foto pengantin yang terpilih sahaja disini mahupun di pages rekagrafik...Harap Maklum tentang perubahan ini.

 

Photographer
Art and Designer
Potrait Skecthing and Painting
wanzs : 0196502783
kamarulazuan@gmail.com
www.facebook.com/rekagrafik 

Thursday, July 19, 2012

Salam Ramadhan 2012


Telah diistiharkan sebentar tadi pengumunan tarikh bermula puasa untuk tahun ini...Saya bagi pihak meebandungsirehjunjung dan juga dari syarikat Rekagrafik Studio mengucapkan Selamat Beribadah di Bulan Yang Mulia Bulan Ramadhan kepada semua follower blog ini dan juga kepada seluruh umat Islam. Semoga amalan kita diterima dan mendapat barakah. Salam Ramadhan Salam Kemuliaan...

Photographer
Art and Designer
Potrait Skecthing and Painting
wanzs : 0196502783
kamarulazuan@gmail.com
www.facebook.com/rekagrafik

Sunday, July 15, 2012

Selamat Pengantin Baru Buat Semua Dan...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK kepada semua yang "selalu" datang tengok blog saya tentunya kalian peminat setia saya ye? Hahahaha. Apapun terima kasih kepada pengantin2 saya dan pelanggan2 rekagrafik photography yang bernaung dibawah syarikat Rekagrafik Studio selama ini yang telah memberi dorongan dan kepercayaan kepada saya dan rakan2 yang lain dalam memberi perkhidmatan memori terindah dan bersejarah untuk semua. Dah tiba masanya Ramadhan kembali sekali lagi menemui kita semua dan saya kena up dulu foto perkahwinan yang sempat saya olah, emmm belum siap lagi sebab banyak lagi yang kena buat untuk album ini. Kepada Isma serta pasangannya Azzam..Tahniah ye..dan kepada pasangan yang bakal saya edit gambarnya pada Ramadhan ini juga..Tahniah kerana kalian telah bergelar suami isteri kini. Ini dia foto yang sempat saya edit untuk perkahwinan Isma dan Azzam...Dan di bawah tu adalah orang kuat di sebalik tabir yang telah menjayakan acara berkenaan. Terima kasih semua...Ramadhan hampir tiba..tunggu poster Ramadhan dari kami minggu depan ya! Salam....

Photographer
Art and Designer
Potrait Skecthing and Painting
wanzs : 0196502783
kamarulazuan@gmail.com
www.facebook.com/rekagrafik

Monday, July 2, 2012

Nur Hafizah Dan Mahmud Iskandar

Ini sebahagian dari foto perkahwinan Fizah dan Is yang telah berlangsung minggu lalu di Batu Pahat. Selebihnya foto2 majlis ini ada di www.facebook.com/rekagrafik. kalian boleh lawati pages berkenaan untuk melihat hasil erja Rekagrafik Studio. Kepada padangan pengatin...terima kasih daun keladi. Kerana kepercayaan dan komintmen saya dan rakan2 dalam kerja2 kami maka terhasil satu kenangan yang tidak akan dilupakan. Keceriaan semasa sesi foto cukup untuk kita tergelak dimasa akan datang. Tahniah...
 

Photographer
Art and Designer
Potrait Skecthing and Painting
wanzs : 0196502783
kamarulazuan@gmail.com
www.facebook.com/rekagrafik

Sunday, June 17, 2012

Nadwa Dan Hairul

Majlis berlangsung dengan penuh kemeriahan walaupun hujan renyai ketika sesi fotografi luar dijalankan. Tahniah kepada Farah Nadwa dan Hairul yang telah melangsungkan perkahwinan pada Mei yang lalu dan majlis persandingan pada Jun 2012. Kepada Ann dan Ain iaitu sepupu Nadwa terimakasih banyak2 kerana penat lelah membantu menjayakan sesi fotografi mereka berdua. U guys mmg best dlm komitmen sesuai jadi calon suami mithali ni hehe. Apapun terimakasih banyak2 kepada semua yang terlibat. Walaupun penat tapi saya puashati dan harap kalian juga puashati. Foto selebihnya akan di upload ke pages rekagrafik tak lama lagi.




Photographer
Art and Designer
Potrait Skecthing and Painting
wanzs : 0196502783
kamarulazuan@gmail.com

Saturday, May 5, 2012

Cintan Cintun Liana Dan Sayful

Kisah cinta Liana dan Sayful yang saya nukilkan dalam bentuk poster bersaiz 4 X 5 kaki ini sudah 3 kali di ubahsuai dan saya paparkan juga poster ini untuk tatapan semua. Memandangkan kerjanya rumit dan mengambil masa untuk render serta save maka baru hari ini saya dapat muatnaik foto2 yang telah saya rakamkan bulan yang sudah. Kepada Liana dan Sayful terima kasih daun keladi tak lama mendatang kita jumpa lagi. Yang lain ada banyak lagi yang menarik tetapi saya hanya print untuk tatapan Liana dan Sayful dengan album 13 X 20 inci. Boleh hubungi Liana dan Sayful untuk lihat album yang telah di print...Terima Kasih...

Wednesday, April 18, 2012

Qayum Dan Maya

Wahhhh..letih masih aku terasa...walau majlis kenduri telah pun berlalu tapi kesannya tetap ada...Ini gambar Qayum dan Maya di Melaka baru2 ini. Thanks dan Selamat Pengantin Baru...Dah tak larat nak sengkang mata...kena rehat dulu..minggu depan sambung job kawin lagi..Ok thanks You Alls.



Photographer
Art and Designer
Potrait Sketching and Painting
wanzs : 0196502783
kamarulazuan@gmail.com

Wednesday, April 4, 2012

Editing Untuk Cikgu Ezantey Dan Haffiz

Sementara menunggu keputusan poster cintan cintun Norliana dan Sayful saya upload dulu foto perkahwinan Nurul Ezantey dan Mohd Haffiz. Foto hasil dari jurugambar profesional dari Johor Bahru katanya. So saya dah tengok semua foto2nya dan saya boleh pilih beberapa utk dimuatkan dalam album perkahwinan Cikgu Zantey dan Haffiz. Untuk selebihnya seperti biasa foto boleh di lihat di FB rekagrafik. Kepada Cikgu Zantey tahniahhhhhh...dan kepada bakal pengantin minggu ini get ready in action kay!

Link
Photographer
Art and Designer
Potrait Sketching and Painting
wanzs : 0196502783
kamarulazuan@gmail.com

Monday, March 26, 2012

Dr. Murni Dan Tuan Kamarul

Ini fotonya Murni dan Kamarul yang sempat saya share kat blog meebandungsirehjunjung. Foto asal boleh lihat di FB saya yang mana saya paparkan foto sebelum dan selepas olahan. Tentu terkejut dengan pendedahan ini kan kerana ada juga bakal pengantin yang telefon saya lantas bertanya mengapa hanya foto yang telah di edit sahaja yang saya upload..hurmmm jawapannya mudah saja inilah hasil kerja saya yang bukan makan ular setakat susun dan tampal. Nak lihat yang original utk foto ini? ('',


Ok untuk kali ini saya hanya sempat share foto Murni dan Kamarul...InshaAllah saya dalam proses utk membuat editing foto Liana dan Shayful pula, tapi bukan utk custom album atau foto album ya..ini utk poster filem cintan cintun mereka berdua dengan saiz 4 X 5 kaki. Tungguuuu!

Photographer
Art and Designer
Potrait Sketching and Painting
wanzs : 0196502783
kamarulazuan@gmail.com

Monday, March 19, 2012

Terima Kasih Daun Keladi

Alhamdulillah sudah jauh berjalan sudah banyak pemandangan tapi belum puas pengetahuan, yang ada kena tambah lagi dan lagi dan lagi. Malam ini saya baru sempat utk update blog meebandungsirehjunjung ini buat seketika. Masih belum sempat untuk sharing gambar2 perkahwinan yang saya ambil sejak cuti sekolah bulan MAC ini. Apapun saya hanya ingin mengucapkan jutaan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pengantin yang telah bersama saya dan kawan2 di majlis indah mereka. Disini saya ingin mengucapkan selamat..selamat..dan selamat kepada Muin dan Maisarah, kepadaLiana dan Shayful, kepada Murni dan Kamarul serta kepada Qayum dan Maya. Tak lupa buat Liana dan Faisal yang telah share album perkahwinan dan kepada Dr.Asmaini yang buat album besar. Dan yang paling akhir sekali kepada cikgu Ezantey dan Hafis InshaAllah akan buat editing utk album perkahwinan kalian. Walaupun bukan saya yang jadi OP ketika majlis itu tapi...kira oklah jugak saya boleh buat editing utk kalian. Emmmm..gambar dari D80 dan D90...kalau penataan kurang bagus dan kerjasama tak ada maka...saya kena usaha lebih sikitlah utk album tu nanti (", Apapun...Tungguuuu!


Photographer
Art and Designer
Potrait Sketching and Painting
wanzs : 0196502783
Email : kamarulazuan@gmail.com

Thursday, March 8, 2012

Majlis Perkahwinan Nur Aliah Syazwani Dan Muhammad Khafiz

Terimakasih kepada Siti dan keluarga yang terus menerus memberi sokongan kepada saya dan rakan2 yang lain. Dari Melaka sampai ke Batu Pahat perjalanan yang di tempuh terasa singkat dan waktu berjalan tanpa menunggu sesiapa. Kini Khafiz pula yang melangsungkan perkahwinannya dengan Aliah...Semoga hubungan berkekalan selamanya. InshaAllah majlis dirumah Khafiz akan berjalan dengan jayanya...Aminnnn.

Seperti biasa beberapa bahagian dari album ini dipaparkan di www.facebook.com/rekgarafik.

Photographer
Art and Designer
Potrait Sketching and Painting
wanzs : 0196502783
Email : kamarulazuan@gmail.com

Monday, February 27, 2012

Majlis Perkahwinan Shahril Dan Liana

Well...thanks to bapa saudara pengantin lelaki kerana menjemput saya sebagai OP pada majlis ini. Dan pelamin En.Aziz memang menarik! Kepada pasangan pengantin...Senyum selalu...

Link

Photographer
Art and Designer
Potrait Sketching and Painting
wanzs : 0196502783
Email : kamarulazuan@gmail.com

Wednesday, February 15, 2012

Dr.Asmaini Dan Kapt.Azizul

Majlis perkahwinan Dr.Asmaini dan Kapt.Azizul telah pun berakhir dengan jayanya. Kepenatan ketika selesai sesi foto pemandangan luar dan hasil dari foto2 itu saya cetak dengan foto album yang bersaiz besar. Ini adalah antara foto yang saya olah menggunakan hidden layer. Kesannya boleh kelihatan jika dibandingkan dengan foto asal tetapi tidak mengubah bentuk dan keaslian gambar asal. Konsep dan halatuju rekagrafik dan meebandungsirehjunjung tetap sama iaitu olah dan ubah tanpa hilang kesan asal gambar...Saya sertakan 2 keping foto dengan teknik ini...yang lain boleh cari kat FB. Salam...('',

Link
Photographer
Art and Designer
Potrait Sketching and Painting
wanzs : 0196502783
Email : kamarulazuan@gmail.com

Wednesday, February 1, 2012

Majlis Perkahwinan Aizat Dan Ernie

Lawati www.facebook.com/rekagrafik untuk lihat lebih foto.


Photographer
Art and Designer
Potrait Sketching and Painting
wanzs : 0196502783
Email : kamarulazuan@gmail.com

Wednesday, January 25, 2012

Majlis Perkahwinan Hamidah Dan Kamaruzzaman

Kepada Aainaa sekeluarga..Terima kasih...Kak Hamidah dan Abg Kamaruzzaman..Selamat Pengantin Baru...Kepada pengikut setia...Anda berjaya menaikkan rating blog saya...Huhuu ranking pertama! Kepada yang nak tengok lebih...sila ke www.facebook.com/rekagrafik...(",wanzs


Photographer
Art and Designer
Potrait Sketching and Painting
wanzs : 0196502783
Email : kamarulazuan@gmail.comLink

Monday, January 23, 2012

Majlis Perkahwinan Nisa Dan Ikhwan

Ini antara foto di majlis Nisa dan Ikhwan yang berlangsung pada Disember tahun lalu. Untuk lihat lebih sudah pastinya anda lawati www.facebook.com/rekagrafik. Kepada pelawat yang singgah ke blog saya...thanks support us. Kepada yang belum menempah perkhidmatan saya dan rakan2 sila booking sekarang kerana kami ramai peminat...siapa cepat dialah yang bertuah. Dan kepada yang dah menempah kami..InshaAllah kami berikan yang terbaik untuk semua...



Photographer
Art and Designer
Potrait Sketching and Painting
wanzs : 0196502783
Email : kamarulazuan@gmail.com

Tuesday, January 10, 2012

Majlis Perkahwinan Khairin Dan Hafidz

Sekali sekala JOM UBAH SEKARANG! Pasangan Khairin dan Hafidz berani mencuba kelainan. Majlis perkahwinan mereka berlangsung dengan meriah berpakaian raja sehari dan ketika sesi photoshot outdoor pasangan ini memilih pakaian santai tadisional melayu...Canthek! Untuk lihat hasil lebih lanjut jgn lupa LIKE facebook.com/rekagrafik ya!



Photographer
Art and Designer
Potrait Sketching and Painting
wanzs : 0196502783
Email : kamarulazuan@gmail.com