Friday, August 27, 2010

Majlis Perkahwinan Nur Rabita Dan Husni

Haritu masa majlis nikah dan resepsi dirumah Ita saya tak dapat turut serta tapi kat Seremban saya datang shooting resepsi dan outdoor. Memang banyak nak citer tapi oleh kerana masa itu sangat berharga makanya ulasan singkat sahaja lah kat sini. Terima kasih Ita dan Husni dan selamat pengantin baru buat kalian. Maaf sebab bulan Jun tu saya kena mengingati banyak nama2 pengantin sampai terlupa nama Husni masa kita sooting haritu...Apapun terima kasih juga pada pengapit yang susah payah berjemur utk menjayakan kerja2 penggambaran haritu. kat sini saya paparkan tak banyak tapi kalau nak tengok semua yang original dan olah punya boleh call saya sementara stok masih ada..enjoy da pic!



Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783

Tuesday, August 24, 2010

Screen laptop

Dah lama tak tukar screen laptop...dulu gambar Awwal Zulfa pakai cermin mata hitam..yang shoot ibu Awwal masa tu Awwal hampir 2 tahun. La ni aku shoot pulak gambar awwal Zulfa kesayangan ibu bapak dia. Shooting kat halaman rumah je. Bukan bapak Awwal yang beria2 sangat nak amik gambar ni tapi dah memang Awwal sendiri nak bergambar...bapak dia ikutkan ajelah...Emmm,masa amik gambar ni lebih kurang pukul 230 petang..tarikh tak ingatlah tapi yang pastinya memang cuaca elok2 je..taklah panas sangat taklah mendung sangat...So kisahnya sambil duk2 buat editing gambar pengantin aku pun santai sekejap waktu awal2 pagi ni edit gambar Awwal Zulfa yang dah pun 3 tahun umurnya...Emmm...Kat gambar tu aku tulis camni bunyinya...
CINTAHATIIBUBAPAK Awwal Zulfa "Awwal dah besar, dah bukan baby lagi, tak boleh manja2 sangat...Nanti ada adik Awwal jadi kakak sulung, Awwal kena jaga adik tau, sayang adik tau..."


Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783

Sunday, August 22, 2010

KUKUBESI vs KABIR MALEK outing melaka [HQ]

Antara foto yang sempat di paparkan ketika turut serta outing KB di melaka. Hanya guna NEX 5 je tangkhap gambar ni. Yang original ada kat FB dan 2 keping tone yang telah di manipulasi. Enjoy! Tambahan : 2 keping fotografik utk entry yang ini...inshaAllah kalau bertambah tu ada la...kalau takde tu faham2 sendiri.


Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783

Wednesday, August 18, 2010

Zuraidah Dan Khairil Anuar

Sudah hampir seminggu kita berpuasa dalam bulan Ramadhan yang mulia ini yang pastinya setiap detik berlalu diharapkan penuh keberkatan. Setiap kali masa beredar setiap kali itulah perubahan berlaku dan semestinya yang baik2 saja kita bawa ke hadapan dan yang buruk kita tinggalkan sebagai sempadan. Seharian melakukan tugas seperti biasa dihadapan komputer menyiapkan album2 yang masih lagi menanti, apa pun syukur juga kerana walau macam mana letih ke penat ke kelabu biji mata ke tetap saya siapkan juga atas dasar tanggungjawab saya. So kisahnya hari ini saya sempat siapkan album Zuraidah dan Khairil Anuar yang kahwin bulan JUN lalu...Alhamdulillah semuanya selesai di olah. Setiap kali saya mulakan editing saya akan fahami gambar2 yang diambil tak kiralah gambar tu dari Uncle Sam ke Big Bro Siddiq ke, dan tak lupa juga Che Din, sebabnya setiap orang tu ada kelebihan masing2 dan teknik masing2...cuma bila tiba kepada bahagian kawalan kualiti je maka ianya akan berlaku pelbagai perubahan dan kritikan. But its ok, saya syukur dengan apa yang saya ada. Setiap pelajaran dan tunjuk ajar akan membuahkan hasil juga kelak...Oklah, cukup dulu sampai sini seperti biasa saya letakkan 10keping gambar lagi kat Facebook Zaitun Mohd Saman sebagai tatapan kengkawan dan semestinya untuk kawan2...




Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783

Friday, August 13, 2010

Majlis Perkahwinan Azlina Dan Anuar

Tak sempat nak buat kad ucapan Ramadhan Al-Mubarak kali ini..mungkin lambat sikit atau tiada langsung...Bukan taknak tapi saya lebih pentingkan editing pelanggan yang sedang menunggu album mereka...So staight foward je ni...Kelainan dari yang biasa saya paparkan utk entry Azlina dan Anuar...Nampak garang sedikit dengan sentuhan kecundang Rahmat Ekamatra...hehe..Apapun enjoy jelah sekeping poster ni khas utk Azlina dan Anuar yang telah melangsungkan perkahwinan mereka Julai lalu...


Sedikit info utk gambar mereka saya sertakan Zaitun Mohd Saman.facebook.com...boleh add kami kat situ utk gambar2 yang seterusnya...Hanya untuk kawan-kawan...


Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783

Sunday, August 8, 2010

Majlis Perkahwinan Faezah Dan Suhaimi

Menadah tangan memohon doa restu Ynag Maha Esa moga hubungan terjalin kekal abadi...Sama2 kita doakan pasangan ini mendapat kebahagiaan dan kasih sayang yang berpanjangan...Kepada keluarga pasangan pengantin kami mengucapkan ribuan terima kasih terutamanya kepada Saedah iaitu kakak kepada Feazah yang search kat google photographer johor muar..maka kami yang teratas dalam senarai...Terima kasih banyak2 kepada abuya...ummie (hehe orang arab ni) melayan dan memberi yang terbaik serta memuaskan di majlis tempohari...Kepada para pembantu amatur susah payah pegang lampu...memang penat lelah hanya untuk Faezah dan suhaimi...well lepas ni ada belasan lagi entry sejak bulan MEI yang belum lagi ke udara...yang pastinya add kami di FB untuk melihat keseluruhan foto2 Faezah dan Suhaimi...


Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783

Monday, August 2, 2010

Shasha Dan Hanis Batu Pahat

Kami sedang menjalankan penyelarasan gambar2 di blog ini...Kepada pasangan pengantin dan juga pelanggan semua harap bersabar kerana kerja2 editing giat dilakukan...keseluruhan pelanggan yang belum mendapat album sejak dari bulan MEI yang lalu diharapkan bersabar kerana berbelas2 lagi yang sedang dalam pengolahan... Semua gambar kami ada di FB. Terima kasih.

Kepada pasangan Shasha dan Hanis tahniah sebab album kalian hampir siap...Saya update di FB k!

Saya update sedikit gambar Hanis dan Shasha ketika kami shooting outdoor pada petang selepas majlis mereka berdua...emmm hari ini hari Jumaat seawal 1 pagi saya update di blog ini...Saya tak buat new entry memandangkan kelasnya masih sama. Berikutan di FB hanya kenalan dan pelanggan sahaja yang dapat melihat foto dan karya kami maka saya cadangkan agar add kami sebagai kenalan dan ketika send request hendaklah memperkenalkan diri dahulu..Kami prihatin terhadap kalian. Di bawah ini salah sekeping foto yang saya paparkan di sini..yang lain di FB. Terima kasih.



Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783