Tuesday, May 25, 2010

Foto Studio Ala Propergenderiser ( Mr. Muscle)

Beberapa minggu lalu saya dan big brother Siddiq buat sesi foto studio Mr. Muscle Ah Ken pada 15hb Mei yang lalu. Sesi diadakan di Muomasterpiece Muar Studio bermula 1030 pagi. Mr. Ah Ken yang berketurunan cina ini siap sedia dengan lumuran minyak dan sedikit senaman otot sebelum penggambaran di jalankan. Banyak pose2 yang kami shot dan saya pilih 3 keping daripadanya sebagai paparan di blog ini (Antara foto sebelum dan selepas edit boleh tengok kat FB...). Bravo Mr. Ah Ken kerana you sudi datang dan memberikan pose yang menarik haritu. Kepada Muomasterpiece thank you banyak2 kerana beri ruang kami shoting tempohari dan InshaAllah nanti korang boleh shot pulak kat ADStudio key. Kepada Brother Siddiq diharap cepat2 upload foto Mr. Ah Ken kat blog...dah tak sabar nak tengok. Bila nak buat sesi kritikan pedas versi gugur pundi? hurmm....



...yang ni tukang sibuk nak possing...bergambar di ADStudio kurang lebih 2 bulan lalu.




Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783


Monday, May 24, 2010

Norahsikin Dan Yusof

Baru 3 hari saya dan keluarga balik dari Terengganu. Semasa berada di sana saya sempat juga menyiapkan editing untuk pengantin Norahsikin dan pasangannya Yusof dari Merlimau Melaka. Selepas entry ini saya akan update foto studio Ah Ken, lain2 cerita tunggu je nanti saya update lagi.


Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783

Tuesday, May 18, 2010

Fadzillah Dan Dr. Suffian

Salam to all yang melawat blog ini. Alhamdulillah hari ini sempat lagi kita bertemu dalam entry kali ini. Saya paparkan foto perkahwinan Fadzillah dan Dr. Suffian yang telah pun selamat melangsungkan pernikahan mereka pada 30hb APRIL 2010 pada pukul kurang lebih 930malam. Turut serta ketika upacara pernikahan bersama saya sebagai jurugambar ialah Uncle Sam, Zaitun Mohd Saman (isteri saya) dan tak ketinggalan kali pertama Awwal Zulfa juga sebagai pembantu yang sangat sibuk. Hari berikutnya saya menjemput Big Brother Siddiq sebagai jurufoto ke-2. Dan inilah kali pertama saya mengambil gambar pengantin berlatarbelakangkan pemandangan di Parit Jawa Muar. Sangat seronok dengan hasilnya. Terimakasih pengantin dan juga ibu pengantin iaitu Pn. Kamaliah yang memberi kepercayaan lagi terhadap kami. Selamat pengantin baru buat mempelai...opsss! sory u all berdua sebab lewat wish kat blog ni...

Ok another story dari saya tentang apa yang kami lalui dalam hampir 2 minggu tak upload apa2 info kat sini. Pertama setelah balik dari perjumpaan dengan PDI serta rakan setugas di Kuala Lumpur saya sedang merangka2 tugasan untuk diagihkan, dalam pada itu saya selesaikan beberapa design custom album pengantin dan juga tempahan design medal dari En. Hashim Jauhad. Minggu lepas saya ke Johor Bahru menemani isteri saya yang mengikuti kursus berkaitan kerjayanya selama 3 hari. Dikesempatan berada di JB kami sempat singgah di rumah salah seorang kenalan yang menempah kami sebagai jurugambar pada 28hb Mei ini. Selesai balik dari JB saya mengadakan sesi fotografi studio untuk Ah Ken ( pernah menduduki rangking ke 38 Body Builder JB dari 200 peserta). Sesi fotografi ini berlangsung di studio muomasterpiece bermula pada 15hb Mei pukul 1030 pagi.Saya dah pun edit 2 keping gambar Ah Ken tapi saya terlupa ada entry yang sepatutnya mengikut turutan...so terpaksalah saya tangguhkan enty Mr. Muscle ni ke ruangan akan datang ( sory guys..). Sekarang saya dan keluarga sedang menuju ke Terengganu...InshaAllah kami singgah berehat di Tasik Kenyir selama 3hari...tunggu!


Wedding Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783


Tuesday, May 4, 2010

Ulangtahun perkahwinan WanZs dan Zaitun

Kini sudah 4 tahun kami hidup sebagai suami isteri dan telah pun dikurniakan Allah seorang cahaya mata tercinta Awwal Zulfa. 18HB MEI 2006 adalah tarikh bersejarah saya dengan isteri saya (Zaitun Mohd Saman) dan kami selamat diijabkabul pada pagi itu...Saya upload sebelum tarikh 18HB MEI 2010 gambar yang tak pernah tersiar kat mana2 majalah pun hatta kawan2 juga ada yang tak pernah tengok pun gambar ni. So speacial edition lah kali ni saya bawakan untuk semua. Doa dan harapan semoga kami dapat baby comel lagi akan datang dan dilimpahi rezeki juga keberkatan dalam hidup kami...Till the end... enjoice, and smile always!



Wedding Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783