Sunday, January 24, 2010

Feza Dan Nabil Rawang Selangor

Salam to all...lama gak tak update kat sini, tapi tak lah lama mana pun...just nak concentrated pada custom album. Dalam waktu yang sama hari minggu gi rumah orang kawen amek gambar. Minggu lepas saya shoot kat rumah Feza tapi belum sempat lagi nak upload kat sini. InshaAllah saya akan upload foto sesi majlis rumah Feza selepas ini. So straight melangkah terus ke majlis rumah Nabil dulu, kali ni saya reramai datang berkampung kat Rawang santai2 bersama Nabil, Feza, Hatta dan isterinya Syarifah Elfalina Kurnia Binti Syed Sagoff (siap nama penuh lagik). Gambar kat blog ni yang sempat saya pilih2 pagi ni..tak banyak sebab dah tak tahan kebas mata..nak kena rehat dulu. Yang selebihnya saya masukkan kat facebook. Apa cerita masa 2 hari saya ngan kengkawan kat sana? kitorang push all out utk pengantin...memang seronok!





Wedding Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783

Thursday, January 14, 2010

Propergenderiser

Thanks to all, thanks to Shukri, Bro Siddiq, Che Din, Uncle Sams, Bro Razali, Rohaizat, Hakim Salleh, Aziz, Fadil Ismail, Fadil Othman, Hj. Saidi, Naim DJs, Din Foto, Ijat, Izam, Kak Za, kak Siti, Kak As, Kak Tini, Kak Izan, Cik Manja, Naza Video, and to all my friend and not to forget to all my customers who was hire me and my friend since 2005 until now. Its a new wind of change begining at 2010. Enjoy!



Wedding Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783

Sunday, January 10, 2010

RM750 untuk custom album?

Emm..pelik sikit tajuk kali ini, mana taknya ada kenalan yang datang berjumpa saya beberapa hari yang lalu bertanyakan berapa harga saya utk buat custom album full editing, shooting keseluruhan majlis, outdoor, gothik stail, CLS, advance touchup, satu sticky album dengan 120pcs 4R, satu 8X12 print...Sebenarnya soalan yang sepatutnya adalah berapa harga awak sanggup bayar kepada saya utk buat semua itu? Kalau tak cukup budget jangan mintak yang lebih2. Nampak macam keras sikit kali ini tetapi saya terpaksa ulas juga supaya semua faham editing yang bukan sedikit perlu saya buat utk setiap keping gambar, kerja sepenuh masa utk buat gambar kawin sekalian yang menempah kami. Kalau setakat cakap tak serupa bikin tak payahlah cerita panjang2. Sebelum ini saya pernah masukkan enty Harga Patut Untuk Kualiti Yang Patut. So rewind semula utk kepastian. Kita ni hidup bekerja dari masa ke semasa, setiap satu langkah kita meningkatkan taraf dan kualiti diri sendiri. Takkan semakin hari semakin mundur kan? Perubahan itu penting dan penambahbaikan itu bagus utk semua. Jangan dok kat takuk tu gak Jang! Takyah cakap awak si polan tu bagus si polan ni bagus... semua ada kelebihan masing2 la. Kalau ada kengkawan yang pernah buat custom album harga RM750 bak mai saya nak tengok?

Thursday, January 7, 2010

My Friend

salam wan, mintak maaf lama tak contact, aku dah seminggu sampai kat mesia, alhamdulilah nikmatnya kembali ke tanahair tercinta, kembali berpanas, belengit2.. sebenarnya kat italy aku betul2 rindu kampung halamanku)homesick) sebab tak dapat makan yg sedap mcm kat sini, makanan sana mmg banyak dan sedap tapi tak halal, komuniti islam pun sangat sedikit.. perasaaan aku sangat gembira bila nampak ekor kapal mas yg akan kunaiki rasa mcm dah sampai di malaysia, walaupun tghhari itu suhu cuma 10 degree.. makanan paling lazat aku makan ialah nasi beriani dlm flight, abis licin jadi mangsa pembalasan dendam aku..itulah raya puasa itulah raya haji.. hehe. 'the most exciting part of travelling away is the time of returning home' - satu masalah bila sampai sini sama dgn mula2 sampai sana ialah nak adapt dgn time (jet lag) anak2 aku masuk tidur jam 3-4 pagi, tidur pulak sampai pukul 2-3 ptg baru nak bangkit.. sama dgn mak abah nya.. alhamdulilah dah semakin pulih.. maaf sekali lagi aku balik kg sabtu lepas tapi tak sempat nak contact atau singgah sbb ada kenduri, org bertunang dan kematian.. buah tangan tu pun insyallah nnt aku simpan ciput aje pun.. wah semakin bermaharajalela teknik photography itu .. hehe .. tahniah dengan wajah baru website dan aku suka tgk gambar jamming and touch up gambar wife and anak tu.. to infinity and beyond!!

2009/10/14 kamarul azuan

Wedding Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783

Wednesday, January 6, 2010

Dr. Suraya dan Dr. Hafis

Sebelum berakhir tahun 2009 saya gi shoot gambar ni bersama dengan eqasih. Semasa tengah tunggu kat park depan butik andaman saya tak perasan pun yang pengantin perempuan ni sebenarnya teman sepermainan zaman kanak2 dedulu. Dr. Suraya...hurmmm tahniah Su, lepas study kat oversea terus kawin ngan Hafis ye...Diorang ni belajar sama2 kat Melbourne Australia dalam jurusan kedoktoran. Tak sangka ye akhirnya jumpa jugak kita sejak hampir 20 tahun terpisah. Pulak tu yang kelakar Su amik masa sampai habis shoting barulah dapat ingat kembali kisah silam. Kelakar habis, teringat main nyorok2, kumpul buah getah, main teng-teng...fuiiiyooo..lama betul dah kisah zaman kekanak dulu...Apapun thanks pada eqasih, Su dan Hafis, mak ayah Su... Sebahagian gambar Su ngan Hafis ada kat facebook...carilah kalau nak tengok, yang kat sini sebahagian je...Till the end? Ada lagi nak upload gambar...tunggu je.





Wedding Photographer
Art And Designer
Potrait Sketching and Painting
www.rekagrafik.net
WanZs : 019-6502783

Tuesday, January 5, 2010

Pertunangan Farah Dan Sham

Pembuka bicara 2010 adalah majlis pertunangan antara Farah dan Sham. Gambar yang selebihnya ada di facebook. Boleh cari kalau nak tengok. Majlis berlangsung dalam suasana cuaca musim tengkujuh tapi yang peliknya Sham berpeluh sampai basah baju melayu...Apapun semoga cepat naik pelamin, dah dekat tarikhnya tu kan...Thumb Up utk Cik Atun yang pandai snap gambar menarik walaupun di tempat yang sempit. Akan datang? Berita tergempar dari Epik Qaseh!!! Shukri dah tunang laaa!!!hehe...nanti akan disiarkan beberapa gambar Shukri ngan Ayu kat sini.hoho Tahniah! tahniah!