Friday, May 29, 2009

Before 'N' After

After whiteroom photo session last night i decide to makeover one of a couple "model" pictures. Have u see the diferent? I can't comment but you can!



Monday, May 25, 2009

Najiha Dan Naeme



Suhana Dan Thahir

Sabtu tanggal 23 MEI 2009 pukul 10pagi saya dapat call dari Jeff Andaman for shot weds picture at Melaka. It is very limit time to us couse the last minute request from pengantin, so kami pun rush to Melaka. Pengantin is very lucky sebab saya masih ada sebagai backup utk ADS di studio. Although im quit busy since 2 week lately but for pengantin yang dah nak nangis sebab photographer yang diorang deal sebelum ni from KL tak dapat datang at the last minute infomation...so sad huh. I dont have much time...I can't say much here, just to upload a couple of pictures Suhana and Thahir weds... Happy Weddings Day, Dont Cry say GNR!

Sunday, May 10, 2009

Masa Yang Singkat Dalam Seminggu...

Bila orang tanya saya ada kerja lain tak kalau tak amik gambar pengantin? Saya jawab saya takde masa utk buat kerja lain dengan komitment yang selaras dengannya. Selesai sesi foto saya dah mula fikir tentang design dan segala macam yang berkaitan. Antaranya MASA yang saya perlukan to make it happening. Bermula dengan pilih gambar, buat rekaan grafiknya, susunatur gambar2 selari dengan storyline, hubungi bahagian cetakkan, buat tempahan sehinggalah semua kerja2 itu selesai dan hantar kepada pelanggan. Bukan itu saja yang saya perlu lakukan, utk pelanggan2 yang lain selain pengantin saya kena buat advertising utk usahawanita yang bergiat dalam bidang perkahwinan. Menyediakan bagi mereka flyrer, broswer, bisnescard, banner, banting dsb. Itu semua memerlukan masa yang cukup utk membikinnya. Dalam masa seminggu saya bertemu beberapa orang yang terlibat dalam bidang ini membincangkan tentang banyak perkara. Bukan saja pengantin yang saya perlu uruskan tetapi sekolah juga saya kena handle, begitu juga satu badan koperasi penulis dan pembaca... Ada masa utk saya buat partime ke kerja2 sebegini? jawapannya tentulah tidak!


Sunday, May 3, 2009

Farah Dan Shahrul

Mula dengan majlis tahlil dan solat Isyak di rumah pengantin.

Farah sedang bersiap dan di andam oleh Kak Tini dan Umi (anak Kak Tini).

Shahrul tiba dan dikelilingi oleh semua yang hadir termasuk jurunikah. Alhamdulillah sekali lafas sahaja Shahrul telah pun mendapat title seorang suami. Tahniah Shahrul!

Cikgu Salim(Haji) turut hadir sebagai wakil bagi pihak keluarga pengantin perempuan. Cikgu Salim pernah mengajar saya ketika saya di Sek Men Parit Bunga satu ketika dahulu. Lamanya tak jumpa cikgu.

Tahniah! Farah tersenyum dan tidak dapat menahan ketawa dalam keadaan malu2 ketika berdepan ngan hubby ye? Saya juga tak ketinggalan mengusik Farah ketika ini :D

Cincin di sarung ke jari suami tanda kasih sayang dan hadiah untuk suami.

Bergambar kenangan selepas majlis akad nikah antara pasangan romantis ini. Shahrul dan Farah tidak kekok ketika berdepan dengan lensa.

Sesi persalinan ada 2 helai pada malam itu, saya suka baju yang ini dan ianya sangat menarik dengan aksesorinya sekali.

Malam romantik untuk pasangan pengantin baru. Semoga kalian berbahagia selalu dan punya ramai anak!

Selepas bersiap, Shahrul di arak dengan paluan kompang menuju kepelamin utk disandingkan. Tol telah pun menunggu dihadapan...(Takpe itu satu pengorbanan utk isteri tersayang)

Nah sekali lagi hadiah dari pasangan ini untuk semua kanak2 yang datang! Hurmmm...(Kak Tini pun amik juga ye?)

Memang romantis...saya tau Shahrul sangat sayang kat Farah kan...Ada bebrapa keping lagi saya tak siarkan kat sini.

Saya bawa mereka ke tepian sungai. Shahrul pimpin tangan Farah supaya tak jatuh dek kerana kasut tumit tinggi.

Merenung awan biru dengan hembusan angin lalu. Keadaan cuaca baik hari ni. Tak Panas sangat.

Ada apa disebalik batu tu? Gambar candid.

Ini dia gambar Kak Tini dan Umi saya sempat ambil sebelum sesi foto berakhir. Thanks sebab Belanja air tin Kak!



ADStudio